neděle 10. srpna 2014

jedení s'more

Základem s'more jsou dvě celozrnné sušenky, jeden dílek čokolády a velké marshmallow, které se napíchne na jehlici a několik minut se opéká nad otevřeným ohněm, dokud se jeho vnitřek nerozteče. Pokud marshmallow hoří, je nutné sfouknout plamen, protože marshmallow hoří velmi dobře, takže by rychle skapalo nebo by se proměnilo v zčernalé nic, menší očazení ale není na závadu. Mezitím si táborník připraví celozrnnou sušenku, na kterou položí tabulku čokolády. Jakmile se marshmallow rozehřeje, dá se nad čokoládu a pak se přiklopí další sušenkou. Sušenky se přimáčknou k sobě, rozehřáté marshmallow se rozteče a čokoláda se jeho teplem roztaví. Tím je s'more hotové.



Závislost na s'more vzniká velmi rychle. Po počátečním nedůvěřivém ohmatávání opečené bílé hmoty, která je na povrchu zkornatělá a místy zčernalá, která má ale měkký a horký vnitřek, dochází k zlomu. Táborník si na chuť žužu-sedviče zvykne a brzy mu jedno s'more přestane stačit. Chce pořád víc a víc, gimme some more, gimme s'more, slovo dá slovo, a už to jede.